Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στήριξη στο δίκαιο αγώνα των μαθητών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των μαθητών εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που βρίσκονται και πάλι στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές. Τους μαθητές που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα σε δεκάδες πόλεις. Τους μαθητές που, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες στις κοινότητές τους, συζητούν και αποφασίζουν για τη συνέχεια και την κλιμάκωση των αγώνων τους.

Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που είναι μαθητές, που βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αυτό αγώνα.

Είναι δίκαιος, γιατί υπερασπίζεται τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, την ανάγκη όλων για μόρφωση.

Είναι δίκαιος, γιατί πάει κόντρα στα άδικα μέτρα της ΝΔ, που στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία ιδιωτικοποιούν και υποβαθμίζουν κι άλλο το σχολείο.

Είναι ένας δίκαιος αγώνας απέναντι σε έναν άδικο νόμο. Απέναντι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τώρα εφαρμόζει η ΝΔ και παλιότερα είχε εμπνευστεί και εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ για να βάλουν τους μαθητές στη γωνία. Τους ενοχλούν τα αιτήματα των μαθητών. Τους ενοχλεί που βλέπουν τους μαθητές να μην υποχωρούν, αλλά να δυναμώνουν την πάλη τους κόντρα στους εισαγγελείς και στις κάμερες που καταγράφουν τις πορείες. Τους ενοχλεί που βλέπουν τους μαθητές όχι μόνο να αγωνίζονται για να μαθαίνουν, αλλά και να μαθαίνουν να αγωνίζονται, να μαθαίνουν να περπατούν με το κεφάλι ψηλά.

Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο συντονισμένα. Με τις νέες κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν και τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, να δώσουν μήνυμα σε όσους προσπαθούν να τους φοβίσουν.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ