Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Ετρεψαν σε φυγή τους εργολάβους

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν τόλμησαν να παραστούν στη χτεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για το μνημείο. Απόλυτα πετυχημένη η απεργία

Η πορεία των εργαζομένων κατευθύνεται προς τα δικαστήρια
Η πορεία των εργαζομένων κατευθύνεται προς τα δικαστήρια
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν περνάει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη! Αυτό διαμήνυσαν χτες οι εργατοτεχνίτες, οι οποίοι συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, με το μαζικό, δυναμικό παρών τους έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, «έτρεψαν σε φυγή» τους εργοδότες «τσακίζοντας» την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Χτες είχε καθοριστεί να εκδικαστεί μία ακόμα προσφυγή της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών εναντίον των ταξικών σωματείων της Ζώνης. Αυτή τη φορά με πρόσχημα το μνημείο που έχουν στήσει οι εργάτες για να τιμήσουν τους νεκρούς της τάξης τους και να καταγγείλουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργατών, η εργοδοτική Ενωση δεν τόλμησε να «πατήσει» στα δικαστήρια και η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 του Γενάρη.

Οι εργατοτεχνίτες αρχικά συγκεντρώθηκαν στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά στα πλαίσια 24ωρης απεργίας. Εκεί από τον Νίκο Ξουράφη, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά, καταγγέλθηκε ότι οι εργοδότες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «έχουν βρει πιστούς συμμάχους για να περάσουν την πολιτική τους, τη συμβιβασμένη πλειοψηφία και στο ΕΚ Πειραιά. Στο προεδρείο του Κέντρου η πλειοψηφία πήρε τη θέση ότι δεν είναι αποδεδειγμένο πως για τα εγκλήματα στη Ζώνη φταίνε οι εργοδότες»!

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος είχε κληθεί να παραστεί στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης των σωματείων. Οι εργάτες, με πορεία που ξεσήκωσε τον Πειραιά στο πόδι με τα απανωτά συνθήματα, όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών», κατέφτασαν στα δικαστήρια. Οταν έγινε γνωστό ότι οι εργοδότες δεν εμφανίστηκαν, οι πρόεδροι των σωματείων μιλώντας στους συγκεντρωμένους έκαναν σαφές ότι «και στις 11 του Δεκέμβρη θα είμαστε και πάλι εδώ με απεργία». Ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ