Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 3-0
Ματωμένη νίκη

Με αίμα «βάφτηκε» ο χτεσινός αγώνας του Αρη με τον Ερυθρό Αστερα Βελιγραδίου για το Κύπελλο UEFA. Λιγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιου, και πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι, σε καφετερία στην παραλία της Θεσσαλονίκης (ιδιοκτησίας του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς), φίλοι της σερβικής ομάδας - την ώρα που έπιναν καφέ - δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση. Αγνωστοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους από κουκούλες και κράνη, εισέβαλαν στο κατάστημα και επιτέθηκαν στους Σέρβους φιλάθλους. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τη διάρκεια των οποίων κάποιοι από τους «αγνώστους» τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα τους Σέρβους φιλάθλους, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Η αστυνομική δύναμη έφτασε λίγη ώρα αργότερα, όμως οι «άγνωστοι» είχαν εξαφανιστεί. Διενεργείται έρευνα για τα στοιχεία των δραστών. Μικροσυμπλοκές, χωρίς ευτυχώς τόσο σοβαρά επακόλουθα, έγιναν, σύμφωνα με μαρτυρίες, και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα «σκίασαν» τα όσα έγιναν στο παιχνίδι, όπου ο Αρης πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη με 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο νεαρός Θανάσης Παπάζογλου. Πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (76', 90') και αποδείχτηκε η «χρυσή» αλλαγή του Μπάγεβιτς, αφού ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κόκε στο 91'.

Η πρεμιέρα των γηπεδούχων, στον όμιλο, ήταν η καλύτερη δυνατή. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση, πρώτη είναι η Μπάγερν (4 βαθμούς), και ατενίζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια. «Είχαμε μια καλή αρχή. Εχουμε δύσκολη συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε το ίδιο καλοί», δήλωσε ο Παπάζογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ