Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΚΑΤΕΡΓΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση

Με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων οι κάθε λογής εργοδότες παραμελούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων με τραγικά αποτελέσματα, όπως έγινε πρόσφατα σε βιοτεχνία στου Ρέντη, όπου δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά και ο ένας υπέκυψε.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων. Η αρμόδια, όμως, υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου ισχυρίστηκε γενικόλογα ότι η βελτίωση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας είναι βασική μέριμνα για κάθε «σύγχρονη κοινωνία» και είπε ότι η επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών στη συγκεκριμένη βιοτεχνία ήταν άμεση. Εγινε, είπε, διακοπή εργασιών στο παράνομο κτίριο και αμέσως υποβλήθηκε μήνυση και ακολούθησαν οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τη χρονιά που πέρασε έγιναν 27.000 έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους και υποβλήθηκαν πάνω από 4.000 μηνύσεις.

Οι όποιοι έλεγχοι γίνονται κατόπιν εορτής τόνισε στην παρέμβασή της η Β. Νικολαΐδου και κατήγγειλε ότι πολλαπλασιάζονται τα εργοδοτικά εγκλήματα. Η δημοκρατία στους τόπους δουλιάς είναι ανύπαρκτη, είπε η βουλευτής και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ξέρουν ούτε καν πόσοι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των επιχειρήσεων, οι οποίες δρουν ασύδοτα, αφού κάποιοι τους «κάνουν πλάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ