Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συλλήψεις και απαγορεύσεις αντεκδίκησης, εκατέρωθεν

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σε νέες συλλήψεις που σχετίζονται με τη «Χαμάς» προχώρησαν, προφανώς ως απάντηση στο κύμα διώξεων που ακολούθησε την, αιματηρής κατάληξης, συγκέντρωση της «Φατάχ» στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, οι παλαιστινιακές αρχές («Φατάχ») στη Δυτική Οχθη. Συνελήφθησαν 18 άτομα, που οι αρχές της Δ. Οχθης κατηγορούν για «εγκληματικές ενέργειες» και η «Χαμάς» υποστηρίζει ότι είναι μέλη της.

Οι συλλήψεις έγιναν περιφερειακά της Νάμπλους, όπου η Παλαιστινιακή Αρχή, από την περασμένη βδομάδα, προσπαθεί να «επιδείξει πυγμή» και να αποδείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις «ασφαλείας» του «οδικού χάρτη» που θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου ΗΠΑ - Ισραήλ. Εγκωμιαστικά ως προς τα επίπεδα ηρεμίας στη Νάμπλους ήταν τα σχόλια και του Αμερικανού προξένου στην Ιερουσαλήμ, που υποσχέθηκε και βοήθεια 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη.

Από την πλευρά της, η «Χαμάς» ανταπέδωσε την «επίδειξη πυγμής» επιβάλλοντας νέους κανονισμούς εργασίας στους δημοσιογράφους στη Λωρίδα της Γάζας. Με βάση αυτούς, όποιος δημοσιογράφος δεν έχει κάρτα εγκεκριμένη από τη «Χαμάς», που σημαίνει ότι αποδέχεται να λογοκρίνονται τα ρεπορτάζ του, δε θα επιτρέπεται να εργαστεί στη Γάζα. Χτες, για σύντομο χρονικό διάστημα κρατήθηκε γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο. Επίσης, εξετάζεται η απαγόρευση της πραγματοποίησης δημόσιων συγκεντρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ