Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
«Προδότης» πρώην διαπραγματευτής

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Για «παράδοση απόρρητων πληροφοριών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα σε ξένους, μεταξύ αυτών και η βρετανική πρεσβεία» κατηγόρησε, χτες, η ιρανική ηγεσία, διά του υπουργείου Πληροφοριών, τον πρώην διαπραγματευτή, Χοσεΐν Μουσαβιάν. Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται αν θα συλληφθεί.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τριγμούς στο Ιράν καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα, όπως φαίνεται, στην εφαρμογή μέτρων στην κατεύθυνση της επίθεσης που εξαπέλυσε, πριν από δύο 24ωρα ο Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, προς όλους τους επικριτές του για το χειρισμό των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες».Οι τριγμοί για το σύνολο του ιρανικού καθεστώτος γίνονται μεγαλύτεροι αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μουσαβιάν είναι στενός συνεργάτης του Χασεμί Ραφσαντζανί, επικεφαλής του Συμβουλίου των Ειδικών που ελέγχει ακόμη και τον Αγιατολάχ, και διατέλεσε διαπραγματευτής υπό τον Πρόεδρο Χαταμί.

Στο μεταξύ, στη Βιέννη εντείνονται οι προετοιμασίες για την εκπόνηση της νέας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ