Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους εργάτες του Πακιστάν

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και το λαό του Πακιστάν», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υποδεχόμενος, στη χτεσινή εκδήλωση του ΠΑΜΕ, τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στο Πακιστάν που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΠΣΟ.

Ο Χάτζι Μουχάμαντ Σάεντ, γγ της Συνομοσπονδίας, τόνισε την κρίσιμη σημασία που έχει για το λαό της χώρας του η έμπρακτη αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ. Μαζί με την Ατια Σάλεμ, από την Πτέρυγα Γυναικών της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές, μίλησαν για το πρωτοφανές κύμα βίας που έχει ξεσπάσει μετά το νέο πραξικόπημα του Μουσάραφ, αλλά και τα τραγικά αδιέξοδα που βιώνει η εργατική τάξη του Πακιστάν.

Τα παιδιά και των δύο συνδικαλιστών αντιμετωπίζουν διώξεις: Το ένα είναι στη φυλακή και το άλλο εξορία 400 χλμ. μακριά από την οικογένειά του. Αγωνιστές δικάζονται και καταδικάζονται ως «τρομοκράτες». Ταυτόχρονα, οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κατώτατος μισθός είναι 50 δολάρια το μήνα, για 6 μέρες δουλιάς. Πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν 16 και 17 ώρες τη μέρα, για λιγότερο από ένα δολάριο! Πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να δυναμώσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, υπογράμμισαν. Η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί βασική πυξίδα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επισήμανε ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της ΠΣΟ.

Δυναμώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς το λαό του Πακιστάν, τα ταξικά συνδικάτα θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα νέες, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ