Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προς απαγόρευση το φιλοκουρδικό DTP

ΑΓΚΥΡΑ.--

Επίσημη διαδικασία απαγόρευσης του Κόμματος για μία Δημοκρατική Κοινωνία της Τουρκίας (DTP), που κρίνεται ότι έχει φιλοκουρδική δράση, ξεκίνησε χθες ο εισαγγελέας του ανώτερου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, απευθύνοντάς του κατηγορίες για «προσβολή της αδιαίρετης ενότητας του κράτους», στο πλαίσιο της συνεργασίας του, με τους Κούρδους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Αξιωματούχοι του Κόμματος, που απειλείται με απαγόρευση, κατήγγειλαν «δημοκρατική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας», με τον βουλευτή Σιρί Σακίκ, που υποστηρίζει τους Κούρδους στην Τουρκία, να δηλώνει ότι «δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη. Η Τουρκία έχει γίνει ένα νεκροταφείο απαγορευμένων πολιτικών κομμάτων». Με το να απαγορευτεί ένας σχηματισμός δεν επιλύεται το πρόβλημα. Σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, υποστηρίζεται ότι το 77,1% των Τούρκων αντιτίθεται στην παρουσία στο Κοινοβούλιο βουλευτών του DTP και το 81,2% ότι υποστηρίζουν μια στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ κατά του ΡΚΚ.

Στο μεταξύ χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο Φωνές του Ιράκ, «τουρκικά άρματα μάχης εθεάθησαν να κινούνται προς τα βόρεια ιρακινά σύνορα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ