Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ
Οι φτωχοί και πάλι τα θύματα

Η απόγνωση στα μάτια των φτωχών ανθρώπων

Associated Press

Η απόγνωση στα μάτια των φτωχών ανθρώπων
ΝΤΑΚΑ.--

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί στο νότιο Μπαγκλαντές, εξαιτίας του κυκλώνα «Σιντρ», που πλήττει τη χώρα από την Πέμπτη. Επίσημες πηγές εκτιμούσαν χτες τους νεκρούς σε τουλάχιστον 629, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 1.100 θύματα. Δεκάδες χιλιάδες είναι τα κατεστραμμένα σπίτια και οι πρόσφυγες, αφού το κράτος δεν κατάφερε, ακόμα μία φορά, να προστατεύσει τους κατοίκους, που ζουν υπό καθεστώς απόλυτης φτώχειας...

Στην πληγείσα περιοχή επικρατούν εικόνες απόλυτης καταστροφής, καθώς το 80% των σπιτιών, όλα φτωχών οικογενειών, έχουν ισοπεδωθεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς νερό, τρόφιμα και στέγη και οι σοδειές καταστράφηκαν ακριβώς πριν τη συγκομιδή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1970, σε τυφώνα είχαν βρει το θάνατο 500.000 άνθρωποι και η κυβέρνηση δημιούργησε ειδικά καταφύγια για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών, που όμως δε φαίνεται να επαρκούν.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των θυμάτων αφορά μόνο τα πτώματα που κατέστη δυνατό να περισυλλεγούν, μέχρι στιγμής, ενώ 1.000 περίπου είναι οι ψαράδες που αγνοούνται και αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα τον αριθμό των θυμάτων.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς και η ΕΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην αποστολή χρηματικής και υλικής βοήθειας στο Μπαγκλαντές, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ