Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
Οχι στον «Καποδίστρια 2»

Ομόφωνο «ΟΧΙ» στον «Καποδίστρια Νο 2» που προωθεί η κυβέρνηση λέει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάσου, μετά από πρόταση της παράταξης «Δημοκρατική Αγιάσος».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάσου ενόψει της επικείμενης νέας Διοικητικής Αναδιοργάνωσης της Χώρας που προετοιμάζει η κυβέρνηση, δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε όλες τις συνενώσεις». Και ζητά:

  • Να προωθηθεί η πολιτική των διαδημοτικών συνεργασιών, κυρίως στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στους τομείς των αντιπλημμυρικών έργων, στης δασοπροστασίας κλπ., στη διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.
  • Να ενισχυθούν με τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό οι διαδημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης, να σταματήσει κάθε προσπάθεια μεταφοράς στους ΟΤΑ θεμάτων, όπως: Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας Υγείας, Προληπτικής Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, τονίζεται, πρέπει να γίνεται από την Κεντρική Διοίκηση για να εξασφαλίζεται η ενιαία εφαρμογή τους σ' όλο το λαό, διαφορετικά θα ενταθούν παραπέρα οι ταξικές διαφορές και θα αποτελούν οι τομείς αυτοί χώρο διείσδυσης του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Με την απόφασή του, το ΔΣ Αγιάσου απαιτεί να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι στην Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, υπενθυμίζεται, αυτό ήταν δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ στις προγραμματικές δηλώσεις της το 2004 με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ακόμα, να σταματήσει κάθε προσπάθεια, οι ΟΤΑ να λειτουργούν με συνθήκες αγοράς και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Οι ΟΤΑ πρέπει να αποτελέσουν λαϊκό θεσμό και να είναι μπροστάρηδες του αγώνα του λαού σε όλα τα επίπεδα, τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ