Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μποναμάς σε καναλάρχες

Η σταδιακή αποκλιμάκωση μέχρι την πλήρη κατάργηση του φόρου πάνω στις τηλεοπτικές διαφημίσεις προβλεπόταν σε νόμο (Δεκέμβρης του 2005) της κυβέρνησης ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζουν στους μεγαλοκαναλάρχες πάνω από 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου (δηλαδή η ολοκληρωτική κατάργηση) ξεκίνησε από τη 1η Νοέμβρη του 2007, με το οποίο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2008 στερείται ακόμη και τα... ρέστα (21 εκατ. ευρώ) που είχαν απομείνει για το 2007.

Πρόκειται για τη συνέχεια αντίστοιχων νομοθετικών ρυθμίσεων από την πλευρά της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η οποία επίσης στάθηκε γενναιόδωρη σε αυτού του είδους τις αξιώσεις καναλαρχών, διαφημιστικών εταιρειών και άλλων ενδιαφερόμενων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.

Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το φορομποναμά έκαναν και κάνουν λόγο για την «επιβάρυνση» που τους προκαλεί το αγγελιόσημο, δηλαδή οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Ανοιχτά πλέον ο κάθε ...Μαγγίνας μεθοδεύει την κατάσχεση του 10% από τον εν λόγω ασφαλιστικό πόρο. Είναι απόλυτα φανερό ότι στόχος τους είναι η πλήρης κατάργηση και του αγγελιόσημου, αξίωση, που, εδώ και πολλά χρόνια, προβάλλουν οι, διαπλεκόμενοι με το δικομματισμό, μεγαλοϊδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ