Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Νέες συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση

Νέες επαφές για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, κατά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο επίτροπο για τις μεταφορές Ζακ Μπαρό.

Ο υπουργός κλήθηκε χτες από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την προσφυγή της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, με αίτημα να επιστραφούν «κρατικές ενισχύσεις», ύψους 540 εκατ. ευρώ, που δήθεν χορηγήθηκαν στον όμιλο της ΟΑ. «Οι δίκες δεν τελειώνουν την ίδια μέρα... Υπάρχουν και άλλες δίκες εν εξελίξει, δεν είναι η μόνη. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες να εκδοθεί το αποτέλεσμα. Αύριο (σήμερα), πηγαίνω στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, όπου θα συναντηθώ και με τον αρμόδιο επίτροπο για να συζητήσουμε και τα θέματα της "Ολυμπιακής". Ξέρετε ότι για αυτά τα θέματα συζητώ συχνά. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα η "Ολυμπιακή" και παραμένει μεγάλο», απάντησε ο υπουργός, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Ζ. Μπαρό κάτι καινούριο θα κομίσει η ελληνική πλευρά.

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό του ομίλου επικρατεί αναστάτωση με τους συμβασιούχους, οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για άμεση μονιμοποίησή τους. Στο πλαίσιο αυτό οι συμβασιούχοι έκαναν χτες το μεσημέρι συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στη Λ. Συγγρού. Απαίτησαν και τελικά συνάντησαν το νεοδιορισμένο πρόεδρο, ο οποίος δεν τους παρείχε την παραμικρή εγγύηση, εκφράζοντας απλά την εκτίμηση ότι υπάρχει η πιθανότητα να μονιμοποιηθούν έως το τέλος του 2007. Οι συμβασιούχοι δεν πείστηκαν και έδωσαν διορία σε κυβέρνηση και διοίκηση να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους το αργότερο έως τις 15 Δεκέμβρη. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ ήδη για την ερχόμενη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη υπόθεση με το νοικιασμένο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήσεις με επισκευασμένη ρωγμή, από τη διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» ανακοινώθηκε ότι η επισκευή έγινε «απόλυτα σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει η κατασκευάστρια εταιρεία "Boeing"», όπως πιστοποιούν εγγράφως οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους) και της Γαλλίας (της χώρας που ήταν νηολογημένο το αεροσκάφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ