Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές για την Κρατική Δούμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν κάλεσε στο Κρεμλίνο όλους τους ξένους πρεσβευτές, για να τους διαμηνύσει πως η Ρωσία δε θα ανεχτεί ξένη επέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, αφού τους διαβεβαίωσε πως «κάναμε τα πάντα για να γλιτώσουμε τη Ρωσία από εσωτερικούς κλονισμούς, να τη θέσουμε σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης», πρόσθεσε «δε θα επιτρέψουμε αυτή η διαδικασία να διορθώνεται από το εξωτερικό». Ζήτησε αυτό το μήνυμα να φτάσει στις πρωτεύουσες των χωρών τους, σημειώνοντας πως οι βουλευτικές εκλογές θα είναι «τίμιες και καθαρές».

Από τη μεριά του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σε συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε πως 300 χιλιάδες παρατηρητές του ΚΚΡΟ θα παρακολουθούν τη διεξαγωγή των εκλογών και θα καταγράψουν τυχόν προσπάθειες νοθείας. Σημείωσε πως το ΚΚΡΟ θα κινητοποιήσει την επομένη εκατομμύρια οπαδούς του σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση νοθείας και πρόσθεσε πως οι επίσημες δημοσκοπήσεις (που δίνουν στο ΚΚΡΟ από 10% έως 14%) δεν απηχούν την πραγματικότητα, αφού με βάση στοιχεία που έχει το κόμμα του, το ποσοστό που θα λάβει το ΚΚΡΟ θα ξεπεράσει το 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ