Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα

Οι λαϊκές δυνάμεις σε επαγρύπνηση, ενώ εξελίσσεται το σχέδιο της CIA για την ανατροπή του Τσάβες

Από τις μαζικές συγκεντρώσεις του «Ναι»

Associated Press

Από τις μαζικές συγκεντρώσεις του «Ναι»
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μόλις 4 μέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 2 Δεκέμβρη για την έγκριση του νέου Συντάγματος, και το θερμόμετρο της έντασης ανεβαίνει. Με δημοσκοπήσεις που βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, με διαδηλώσεις υπέρ της έγκρισης του δημοψηφίσματος από την καμπάνια του «Ναι» και αντιδιαδηλώσεις υποκινούμενες με στόχο την ανατροπή και μία πολιτική ένταση σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, που δεν είναι, όπως φαίνεται, τυχαία. Και φυσικά το σχέδιο ανατροπής και επέμβασης, που εκπονήθηκε από τη CIA, η «επιχείρηση Τανάλια»...

Την ίδια στιγμή, πληθώρα δημοσκοπήσεων, όπως και στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, εμφανίζουν μία, καθώς φαίνεται, διαστρεβλωμένη εικόνα της πρόθεσης ψήφου, αφού, όλως τυχαίως, τις τελευταίες τρεις μέρες η παγιωμένη διαφορά των 10 έως 15 ποσοστιαίων μονάδων έχει ανατραπεί, εννοείται προς όφελος του «Οχι».

Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διοργανώνεται αύριο από την Καμπάνια του «Ναι», στην οποία συμμετέχει και το ΚΚ Βενεζουέλας, που επανειλημμένα έχει καλέσει το λαό να είναι σε υψηλή επαγρύπνηση, γιατί τα αποσταθεροποιητικά σχέδια είναι σε εξέλιξη με τη στήριξη της CIA.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει, όμως, να αντιμετωπίσει μόνο τα σχέδια αποσταθεροποίησης, αλλά και τη συντονισμένη καμπάνια απομόνωσης όπου πρωτοστατεί η Κολομβία, χώρα που ενδεχομένως να αποτελέσει και την πύλη της επέμβασης. Αφορμή ο τερματισμός από τον Πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε της διαμεσολαβητικής προσπάθειας για μία πιθανή συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής με τους FARC - EP εκ μέρους του Προέδρου Ούγκο Τσάβες και της Κολομβιανής γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα... Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι παγώνει τις διμερείς σχέσεις και, μάλιστα, ανακάλεσε τον πρέσβη της από την Μπογκοτά. Η Κολομβία δεν προχώρησε σε αντίμετρα. Προτίμησε να απαγγείλει κατηγορίες για «προδοσία και συνωμοσία» εναντίον της Κόρδοβα! Ενέργεια, που προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης της Γαλλίας που «προσφέρθηκε» για παροχή πολιτικού ασύλου στην Κόρδοβα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο γραμματέας του κολομβιάνικου ΚΚ κατήγγειλε τη στάση του Ουρίμπε, ως το τσιράκι του Μπους στην περιοχή, που θέλει να εμπλέξει την Κολομβία στα σχέδια ανατροπής στη Βενεζουέλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται η επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος (2008-05-24 00:00:00.0)
Προς νέα απελευθέρωση αιχμαλώτων των FARC (2008-02-07 00:00:00.0)
Αναθερμαίνεται η «ανθρωπιστική ανταλλαγή» (2007-12-22 00:00:00.0)
Αντιδράσεις προς την κυβέρνηση (2007-11-24 00:00:00.0)
«Παρακωλύσεις» Ουρίμπε (2007-10-10 00:00:00.0)
Η απάντηση στο δημοψήφισμα από τα κολομβιανά τανκς; (2004-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ