Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Σε κρίσιμη καμπή

ΛΑ ΠΑΣ - ΚΙΤΟ.--

Η Συντακτική Συνέλευση της Βολιβίας συνεχίζει το έργο της ψήφισης κατά άρθρο του νέου Συντάγματος και τα πάντα δείχνουν ότι οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν επιτυχώς έως τις 14 Δεκέμβρη, οπότε και η οριστική ημερομηνία της λήξης των εργασιών.

Πάντως, η ολιγαρχία συνεχίζει την προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο της ψήφισής του, και μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Σούκρε όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, συνέχισε χτες τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες και με την απεργία που κήρυξε τουλάχιστον εκ μέρους των «επιτροπών πολιτών» στις επαρχίες της Σάντα Κρους, του Μπένι, του Πάντο, της Κοτσαμπάμπα και της Τσουκουισάκα όπου και η Σούκρε, γεγονός που έθεσε σε ύψιστο συναγερμό τις λαϊκές οργανώσεις ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν βίαιες προσπάθειες εκτροπής.

Την ίδια στιγμή, στο Εκουαδόρ σήμερα είναι η επίσημη πρεμιέρα για τη Συντακτική Συνέλευση. Μεταξύ των βασικών στόχων της Συντακτικής Συνέλευσης είναι η προώθηση πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων ούτως ώστε να τεθούν οι βάσεις αυτού που ονομάζει ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, «συμμετοχική δημοκρατία» και «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα». Η πλατφόρμα «Συμμαχία για την Πατρίδα» του Προέδρου ελέγχει τις 80 από τις 130 έδρες του Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ