Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΑ
Συγκροτούν Απεργιακές Επιτροπές

Η συγκρότηση Απεργιακών Επιτροπών, με άμεσο στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη και τη δυναμική, μαχητική περιφρούρησή της ενάντια σε κάθε απόπειρα απεργοσπασίας, αποφασίστηκε στη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν οι παρατάξεις ΔΑΣ, ΑΣΚΟ και ΑΣΚΕ στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η δημιουργία των Απεργιακών Επιτροπών έρχεται να στηρίξει την πρόσφατη απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Μια απόφαση που πήγε κόντρα στις δυνάμεις της συμβιβασμένης πλειοψηφίας - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - τις δυνάμεις που χρόνια τώρα καλλιεργούν στον κλάδο κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας. Αλλά που ταρακουνήθηκαν όταν αναγκάστηκαν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση, ύστερα από την απαίτηση 1.300 και πλέον εργαζομένων, που υπέγραψαν σχετικό κοινό κάλεσμα των ΔΑΣ, ΑΣΚΟ και ΑΣΚΕ. Ακόμα περισσότερο θορυβήθηκαν όταν η Γενική Συνέλευση πήρε απόφαση για απεργία, ενάντια στη δική τους θέληση.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε το κλίμα ενθουσιασμού που έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων η απόφαση της Συνέλευσης, η οποία έσπασε την αδράνεια που επικρατούσε. Ενώ καθορίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα οργάνωσης και περιφρούρησης της απεργίας. Από σήμερα κιόλας οι ταξικές δυνάμεις, αμαξοστάσιο το αμαξοστάσιο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ