Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
«Εθελοντισμός» αντί για κάλυψη των αναγκών

Σε στρατηγική προτεραιότητα ανάγει η κυβέρνηση τον εθελοντισμό για να καλύψει την απαλλαγή του κράτους από βασικές υποχρεώσεις του σε κοινωνικές υπηρεσίες - κυρίως της Υγείας και Πρόνοιας.

Ηδη το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην ίδρυση του Οργανισμού Εθελοντών Κοινωνία η οποία θα θεσμοθετηθεί στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα του Εθελοντισμού. Το επόμενο βήμα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα είναι «η επεξεργασία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα», που θα «συμβάλλει έμπρακτα στην κινητοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού για την προσφορά εθελοντικής εργασίας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις για την προσφορά τους στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Ηταν μια ετερόκλητη επιλογή που εμφανίστηκε ως επίφαση των κυβερνητικών σχεδιασμών. Λόγου χάρη αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο ο άδολος εθελοντής αιμοδότης και ο σύλλογος γονέων θεραπευτικής κοινότητας με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αναλαμβάνουν -με το αζημίωτο- διάφορα προγράμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ