Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η αγροτιά στους δρόμους μαζί με τους εργάτες

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν, μαζικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Δεκέμβρη

Από κινητοποίηση της ΠΑΣΥ τον περασμένο Οκτώβρη

Motion Team

Από κινητοποίηση της ΠΑΣΥ τον περασμένο Οκτώβρη
Να αντισταθούν αγωνιστικά στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, να συντονίσουν την πάλη τους με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια της απεργίας, στις 12 Δεκέμβρη, καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ αναφέρεται στις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους η ΚΑΠ και ο ΠΟΕ και η εφαρμογή τους από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απαριθμώντας τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής επίθεσης στα δικαιώματα των αγροτοκτηνοτρόφων, η ΠΑΣΥ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Οι αγροτικές συντάξεις παραμένουν επιδόματα ελεημοσύνης, ενώ το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών και των αγροτισσών είναι το μεγαλύτερο από όλες τις κοινωνικές ομάδες, λες και η δουλιά στο χωράφι και στο στάβλο είναι η πιο εύκολη και οι συνθήκες άριστες.

Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας προκαλεί αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να μορφώσουν τα παιδιά τους και να γιατρευτούν όταν αρρωστήσουν.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που γίνεται για να κερδοσκοπήσουν ελάχιστοι βιομήχανοι, έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες και αλλεπάλληλες αυξήσεις στο αγροτικό και οικιακό τιμολόγιο, με συνέπεια να αυξάνεται το κόστος παραγωγής και να αποδεκατίζεται το οικογενειακό εισόδημα.

Η συνειδητή χρεοκοπία του ΕΛΓΑ, μαζί με τη διατήρηση του αναχρονιστικού κανονισμού, έχει σαν αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις να είναι ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ζημιές που πληθαίνουν επειδή δε γίνονται τα απαιτούμενα έργα υποδομής».

Προβάλλοντας το διεκδικητικό της πλαίσιο, η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αντισταθούν αγωνιστικά στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, που μαραζώνει την ύπαιθρο και πλουτίζει τράπεζες και εμποροβιομηχάνους. Να συντονίσουν τους αγώνες τους με όλα τα λαϊκά στρώματα και με τη μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια της πανελλαδικής απεργίας, στις 12 Δεκέμβρη.

Να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, όπως: Αμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών, κατάργηση όλων των κανονισμών και οδηγιών που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους ψαράδες, ριζική αλλαγή του νόμου που ιδιωτικοποιεί τις γεωργικές ασφαλίσεις, σταθερή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν δημόσια Παιδεία, Πρόνοια και Υγεία και άμεση κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ