Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Αναγκαία όσο ποτέ η ενιαία απάντηση

Περιοδεία χτες στα «Κλωστήρια Κιλκίς»

Μιλώντας σε μια από τις βάρδιες των εργαζομένων
Μιλώντας σε μια από τις βάρδιες των εργαζομένων
Να μπουν αποφασιστικά στη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και να εμποδίσουν τη νέα αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και κεφάλαιο, στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Κιλκίς», του ομίλου Ακκά, η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου.

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες, επικεφαλής κλιμακίου της τοπικής Οργάνωσης και του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του εργοστασιακού Σωματείου και με εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους στην αλλαγή της βάρδιας. Προειδοποίησε πως κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, και χτυπά ιδιαίτερα τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην ασφάλιση και στη σύνταξη. «Από αυτή την επίθεση κανείς δε θα γλιτώσει, αν αφήσουμε κεφάλαιο, κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να βγάζουν στο παζάρι των στημένων διαλόγων τα δικαιώματά μας», είπε η Σοφία Καλαντίδου.

Ξεκαθάρισε ότι όλοι μαζί, μεγάλης και μικρότερης ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να δώσουν ενιαία τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις, κλπ. Τους κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 12 του Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με το ταξικό κίνημα να παλέψουν για ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (σύνταξη, Υγεία, Πρόνοια), που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ