Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Καθημερινή μάχη σε κάθε τόπο δουλιάς

Στους καταπέλτες και οι ναυτεργάτες. Πλατύ κάλεσμα από ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Στους καταπέλτες βγαίνουν στις 12 του Δεκέμβρη και οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην πανεργατική απεργία. Η απεργία θα αρχίσει τα μεσάνυχτα της 11ης Δεκέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της 12ης Δεκέμβρη.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που επωμίζονται και όλο το βάρος της προετοιμασίας και της οργάνωσης της απεργίας στα καράβια, με ανακοίνωσή τους καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην περιφρούρηση της απεργίας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου στον ηλεκτρικό σταθμό. Αναδεικνύουν τις ευθύνες που έχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συγκροτούν την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ και ΕΚΠ γιατί στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου και ξεκαθαρίζουν ότι «αυτή τους την ευθύνη δεν την "ξεπλένουν" με μία 24ωρη απεργία».

Με εντατικούς ρυθμούς κορυφώνεται η προετοιμασία της απεργίας και στην υπόλοιπη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα στα εξής σημεία: Προαστιακός στο Ρουφ, ΕΡΜΗΣ SECURITY, ACS, Αεροδρόμιο και Κέτεριγκ Αεροδρομίου, «Praktiker» Αιγάλεω, Δήμοι Ν. Σμύρνης - Ν. Φιλαδέλφειας - Ελληνικού, στους εργάτες και τους τεχνικούς, στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΠΑ, ΟΑΚΑ, Γυμναστήριο «Holmes», ΤΕΦΑΑ Αθήνας, κολυμβητήριο Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ