Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να καταδικαστεί η αντιασφαλιστική πολιτική

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη, με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του Κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΕΡΤ.

Ο Σ. Χαλβατζής κατήγγειλε τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, αναδεικνύοντας το ρόλο τους στην επιχείρηση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος προς όφελος του κεφαλαίου και της ιδιωτικής ασφάλισης. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αντίσταση και σύγκρουση. «Σ' αυτόν τον τόπο παράγεται πλούτος, μόνο που τον νέμονται όλο και λιγότεροι», είπε. Και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη νεολαία, πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, αλλά και οι γενικότερες αλλαγές που προωθούνται στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια.

Από την πλευρά των εργαζομένων εκφράστηκε η αγανάκτηση για πλευρές της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής επίθεσης, όπως αυτή εκφράζεται στο θέμα των συμβασιούχων που απασχολεί η ΕΡΤ, αλλά και στα ολοένα και πιο οξυνόμενα προβλήματα των τεχνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ