Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΩΝΑΣΕΙΟΥ»
Απαίτησαν εφαρμογή της Σύμβασης

Την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) που έχουν υπογράψει η διοίκηση του «Ωνάσειου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και το μη ιατρικό προσωπικό, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του «Ωνασείου» με στάση εργασίας 7 π.μ - 10 π.μ χτες και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αίθριο του νοσοκομείου. Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Βασίλης Γκλεζάκος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις 12 Δεκέμβρη στην απεργία με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η σημερινή διοίκηση του «Ωνασείου» υπέγραψε τη διετή ΕΣΣΕ που λήγει σε δύο μήνες, αλλά - παρά και τις σχετικές σαφείς γνωμοδοτήσεις του υπουργείου Απασχόλησης - αρνείται να δώσει στους εργαζόμενους το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ, καθώς και την κατά δέκα ευρώ προσαύξηση της εφημερίας κατ' οίκον, όπως προβλέπει η κλαδική σύμβαση της ΟΣΝΙΕ. Η ΕΣΣΕ του «Ωνασείου» ρητά αναφέρει ότι θα ισχύουν αυτόματα για τους εργαζόμενούς του οι τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των κλαδικών ΣΣΕ.

Εδώ και 15 χρόνια η διοίκηση του «Ωνασείου» εφάρμοζε τη ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ από την υπογραφή της, καταβάλλοντας μάλιστα τις όποιες παροχές από την έναρξη ισχύος της. Ομως αυτή τη φορά αρνείται την εφαρμογή της! Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ακόμα την έλλειψη προσωπικού, τα εξαντλητικά ωράρια και την εντατικοποίηση της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ