Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Μόνο η γραμμή του ΠΑΜΕ μπορεί να δυναμώσει το κίνημα

Στο 25ο Συνέδριο της ΠΟΕΜ χαιρέτισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Θετικές διατάξεις» στους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέγνωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ

Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη γραμμή συναίνεσης και υποταγής στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που ακολουθούν οι πλειοψηφίες στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτή η γραμμή έχει να επιδείξει μόνο οπισθοχώρηση και ήττες, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Κουμπούρης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη χτεσινή πρώτη μέρα του 25ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Εμείς, συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης, στηρίζουμε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, που αμφισβητεί και συγκρούεται με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της. Βάζει αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου. Μόνο αυτή η γραμμή μπορεί να δυναμώσει το κίνημα και να φέρει αποτελέσματα. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι αυτό είναι καθαρά πολιτικό πρόβλημα. Ανέδειξε την υποκρισία όσων το παρουσιάζουν ως οικονομικό πρόβλημα και τόνισε ότι τα ταμεία εμφανίζονται να μην έχουν λεφτά, γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται επιτρέπουν την καταλήστευσή τους από το μεγάλο κεφάλαιο, γενικεύουν τις ευέλικτες αλλά και τις μορφές ανασφάλιστης εργασίας κ.ά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Δ. Κοντός, ισχυρίστηκε ότι η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης είναι σε όφελος των εργαζομένων. Ενώ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός όταν υποστήριξε ότι οι θάνατοι και τραυματισμοί των εργατών στους χώρους δουλιάς, είναι ευθύνη όλων! Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, άσκησε κριτική στη ΝΔ, σαν να μην είναι η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει επάξια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον ΟΤΕ, τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση, αλλά «ξέχασε» να πει ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε και υλοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που μαζί με τους συναδέλφους τους της ΝΔ υπέγραψαν την κατάργηση της μονιμότητας των εργαζομένων το 2005.

Τέλος, ο Σ. Σιώκος, εκπρόσωπος του ΣΥΝ, αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι το κόμμα του είναι «υπέρ της συνύπαρξης του δημόσιου, του ιδιωτικού, του συνεταιριστικού, του μεικτού. Ολα τα λουλούδια να ανθίσουν. Ομως σήμερα εισάγεται βιαίως η ιδιωτική οικονομία» (!) και αυτό, όπως είπε, είναι έγκλημα. Αναφερόμενος στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε στην ίδια κατεύθυνση: «Εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Μέσα σε αυτούς τους νόμους υπάρχουν και θετικές διατάξεις».

Αργά το απόγευμα, έγιναν οι κεντρικές ομιλίες των παρατάξεων. Εκ μέρους της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», τη διακήρυξη της παράταξης παρουσίασε ο Δημήτρης Τσουμπρής (σχετικό ρεπορτάζ σε επόμενο φύλλο). Στο συνέδριο μοιράστηκε ανακοίνωση των εργαζομένων στο Τροχαίο Υλικό του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά που καταγγέλλει τα σχέδια της εργοδοσίας να διαλύσει το ναυπηγείο και να διώξει τους εργαζόμενους αλλά και την πλειοψηφία στην ηγεσία του σωματείου «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» που θέλει να διαγράψει τους 200 εργαζόμενους στο τροχαίο υλικό για να βοηθήσει τα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ