Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
Προμελετημένο έγκλημα καταγγέλλουν οι οδηγοί

Αποκαλυπτικές οι προειδοποιήσεις συνδικαλιστών του κλάδου, για τις συνέπειες που, αργά ή γρήγορα, θα είχαν οι απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς

«Εκ προμελέτης έγκλημα», χαρακτηρίζει το τραγικό εργατικό ατύχημα με θύμα 40χρονο χειριστή φορτηγού μηχανήματος, που έγινε την Τετάρτη στο Λατομείο του Πλαγιαρίου Πέλλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ) Μ. Παπαδόπουλος.

Οπως εξηγεί, η εργοδοσία υποχρέωνε τον οδηγό να οδηγεί ένα παμπάλαιο φορτηγό μηχάνημα που δεν είχε περάσει ποτέ έλεγχο. Η Ομοσπονδία, μαζί με το συνδικάτο «Ερμής» και το Σωματείο Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Ν. Πέλλας, απαίτησε από τον εισαγγελέα Γιαννιτσών να εμποδιστεί η μετακίνηση του μοιραίου οχήματος, μέχρι να γίνει αυτοψία από εμπειρογνώμονα που έχει ορίσει η οικογένεια του 40χρονου οδηγού.

Με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Πέλλας τον περασμένο Ιούνη, η Ομοσπονδία προειδοποιούσε ότι οι επαγγελματίες οδηγοί στον Νομό Πέλλας απασχολούνται σε οχήματα τις περισσότερες φορές ακατάλληλα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, αλλά και οδηγούς που δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

«Μετά από επιμονή μας μηνών, καταφέραμε να πείσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας της Εδεσσας να κάνει ελέγχους με την παρουσία και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των οδηγών. Και ενώ διαπιστώθηκαν από τους ελάχιστους ελέγχους πολλές παραβάσεις, δεν άλλαξε τίποτα», τονιζόταν ανάμεσα σε άλλα στο έγγραφο. Επίσης τον περασμένο Μάρτη, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Ν. Πέλλας κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας του νομού ότι η επιχείρηση Π. Παυλίδης, όπου έγινε το ατύχημα, «εκβιάζει με το πρόσχημα της απόλυσης τους συναδέλφους οδηγούς και τους υποχρεώνει να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, τα ωράρια εργασίας, τα πενθήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ