Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Μπλόκαραν τη γέφυρα του Αχελώου

Την ανάγκη αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική ΚΑΠ και ΠΟΕ, που στραγγαλίζει τα εισοδήματα φτωχομεσαίας αγροτιάς, υπογράμμισαν με τη χτεσινή δυναμική κινητοποίησή τους οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας. Εκατοντάδες παραγωγοί ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας (ΟΑΣΑ) Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού, στήνοντας «μπλόκο» στη γέφυρα Αχελώου. Παρατάσσοντας τρακτέρ και πρόβατα έχυσαν συμβολικά μπιτόνια με γάλα και απέκλεισαν για 1,5 περίπου ώρα τη γέφυρα, πραγματοποιώντας πορεία από τη μια άκρη στην άλλη. Με την κινητοποίηση αυτή διεκδίκησαν βιώσιμες τιμές σε γάλα και κρέας και άμεση επιδότηση των ζωοτροφών, οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, κάνοντας έτσι δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής. Η ΟΑΣΑ πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκέμβρη.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Σπύρος Κοτοπούλης στιγμάτισε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και υπογράμμισε την ανάγκη ρήξης και ανατροπής με αυτήν την πολιτική, στην προοπτική ενίσχυσης του παραγωγικού συνεταιρισμού, ουσιαστικής στήριξης των παραγωγών που θα διασφαλίζει το εισόδημά τους και θα παρέχει φθηνά και ασφαλή προϊόντα στους καταναλωτές. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Τάκης Μολονάς, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Τάκη Πατούλα, ο οποίος κάλεσε τους παραγωγούς να συντονίσουν την πάλη της με τους εργαζόμενους.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν την προσεχή Δευτέρα 10 Δεκέμβρη και ώρα 10 π.μ. στη γέφυρα Καλογήρου οι αγροτοκτηνοτρόφοι Αρτας και Πρέβεζας, με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των αντίστοιχων πόλεων. Η μαζική παρουσία των αγροτοκτηνοτρόφων στην κινητοποίηση αυτή είναι επιτακτική, μετά και την ανακοίνωση από τη «ΔΩΔΩΝΗ», αργά χτες το απόγευμα, των τιμών της νέας περιόδου που κυμαίνονται συγκριτικά με πέρσι κατά 0,2 ευρώ το κιλό παραπάνω στο πρόβειο και στο γίδινο και 0,4 ευρώ στο αγελαδινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ