Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Υπουργός - ατζέντης του μεγάλου κεφαλαίου

Αγωνιστική παράσταση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ και εκπροσώπων ταξικών συνδικάτων στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών

Η πόρτα του υπουργού είναι... πάντα κλειστή για τις ταξικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους
Η πόρτα του υπουργού είναι... πάντα κλειστή για τις ταξικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους
Την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της «Ολυμπιακής» και την παράδοσή της σε ιδιώτες, εξέφρασαν δυναμικά χτες το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, εκπροσώπων ταξικών σωματείων και της «Ολυμπιακής».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από το υπουργείο και προσπάθησαν - ανεπιτυχώς - να εμποδίσουν την είσοδο της αντιπροσωπείας, παρά το γεγονός ότι η συνάντηση, με την ηγεσία του υπουργείου, ήταν προγραμματισμένη. Φωνάζοντας συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Η Ολυμπιακή ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», οι συνδικαλιστές βρέθηκαν μπροστά από την πόρτα του υπουργού και σήκωσαν πανό που έγραφαν: «Οχι στην ιδιωτικοποίηση. Η Ολυμπιακή 100% κρατική ΠΑΜΕ - Εργαζόμενοι ΟΑ» και «Είμαστε ενωμένοι, ιπτάμενοι εργάτες - ΕΙΣΦ».

Βέβαια, αυτό που καταδείχτηκε για μια ακόμη φορά είναι πως η πόρτα του κ.υπουργού παραμένει ερμητικά κλειστή, για τους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και τις 8.500 οικογένειες των εργαζομένων της «Ολυμπιακής», ενώ είναι πάντα ορθάνοιχτη στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου που ορέγονται την εταιρεία και θέλουν να τη βάλουν στο χέρι.

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφερόμενος στην παρουσία της αντιπροσωπείας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, τόνισε: «Θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση του υπουργού απέναντι στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και στα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χαλάσουμε τη μόστρα και σε αυτόν και στην κυβέρνηση. Δε θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δε θα περάσει αυτή η πολιτική. Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι μ' αυτή και θα το δείξουν και στις 12 Δεκέμβρη, που θα κατέβουν όλοι στην απεργία, να διαδηλώσουν ενάντια σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, σ' αυτή την πρόκληση, όπου σαν ατζέντης του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται να πουλήσει την "Ολυμπιακή" και να πετάξει έξω 8.500 εργαζόμενους. Αυτό δε θα περάσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις διαβεβαιώσεις του υπουργού πως κανείς δε θα χάσει τη δουλιά του σημείωσε: «Αυτό είναι παραπλανητικό και καλούμε τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες, να μην έχουν αναμονή και να συσπειρωθούν όλοι στον αγώνα ενάντια σ' αυτή την πολιτική».

Ο Γιάννης Καραδάκης, Γενικός Γραμματέας Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ), μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής δε θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του υπουργού που κινούνται σε δύο άξονες. Ο ένας είναι να καταστρέψει το δημόσιο εθνικό αερομεταφορέα, την Ολυμπιακή και ο δεύτερος να φέρει τους εργαζόμενους σ' έναν εργασιακό μεσαίωνα, παράδειγμα του οποίου ζήσαμε εμείς οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές το 2003 με το εγχείρημα Βερελή. Δε θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το ίδιο σε 8.500 εργαζόμενους».

Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν τη συνέχιση του αγώνα, με κάθε τρόπο, όχι μόνο για δημόσια «Ολυμπιακή» αλλά και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ