Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέλουν να επιβάλουν «τετελεσμένα»

Παρέμβαση της ΠΑΣΥ για τις μεθοδεύσεις στο Συνεταιρισμό

Να παλέψουν για μια διαφορετική συγκρότηση και πορεία του συνεταιριστικού κινήματος, που θα βασίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών, καλεί η ΠΑΣΥ τους αγρότες της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Θεσσαλονίκης - Νέα Ομοσπονδία.

Οπως αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ, «στη χωρίς τυπική νομιμότητα» Γενική Συνέλευση συμμετείχαν λιγότεροι από 30 αντιπρόσωποι από 11 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να «εκλεγούν» και να διεκδικήσουν θέσεις στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις και να διατηρήσουν τα σχετικά προνόμια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως η ΠΑΣΥ αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τη διάσωση της Ομοσπονδίας και εκτιμά ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη ύπαρξης Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Σε καμιά όμως περίπτωση η ανάγκη αυτή δεν καλύπτεται από τις παραπάνω κινήσεις και μάλιστα από στελέχη που έχουν βασική ευθύνη για τη συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ομοσπονδίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να μην αποδεχτούν τετελεσμένα. Να αγωνιστούν για άμεσο σταμάτημα της εκκαθάρισης, επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων της Ομοσπονδίας, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, προνομιακή μεταχείριση από κράτος και ΑΤΕ. Η εκλογή των νέων οργάνων να γίνει μέσα από διαφανείς διαδικασίες, με πρωτοβουλία των εκλεγμένων διοικήσεων των συνεταιρισμών και με απλή αναλογική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ