Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Προς κλείσιμο στρατόπεδα προσφύγων

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυβέρνηση του Αυστραλού νέου πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ ανακοίνωσε χτες πως τερματίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης για οικονομικούς μετανάστες σε νησιωτικά κρατίδια του Ειρηνικού. Κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να τερματιστεί η συμφωνία «ανταλλαγής ανεπιθύμητων» οικονομικών μεταναστών που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζον Χάουαρντ με τις ΗΠΑ.

Η είδηση ανακοινώθηκε με αφορμή την αποκάλυψη υπόθεσης κράτησης επτά προσφύγων από τη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) σε προσφυγικό καταυλισμό του Ναουρού για πάνω από χρόνο. Μάλιστα, ο Κρις Εβανς, νέος υπουργός Μετανάστευσης, ανακοίνωσε ότι οι επτά θα μπορέσουν να αποκατασταθούν στην Αυστραλία τις επόμενες δύο βδομάδες αφού περάσουν τους τελικούς ελέγχους για «λόγους υγείας και ασφάλειας». Πρόσθεσε ότι σύντομα θα συμβεί το ίδιο με ανάλογη περίπτωση 82 οικονομικών μεταναστών από τη Σρι Λάνκα.

Στο μεταξύ, σάλο προκάλεσε στην Αυστραλία η απόφαση δικαστή να αφήσει ελεύθερους εννιά κατηγορούμενους για το βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ