Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ του κεφαλαίου

Την αναδιανομή του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου υπηρετεί και ο φετινός προϋπολογισμός, ο οποίος είναι βαθιά ταξικός και αντιλαϊκός, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τον προϋπολογισμό. Υπογράμμισε ότι ως συνέχεια των αντίστοιχων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Σχολιάζοντας τις ομιλίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατακρίνουν σήμερα την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι παρά τις φραστικές αντιδράσεις δεν κρύβεται η ουσία που δεν είναι άλλη από το ότι και τα δύο κόμματα έχουν διαχρονικές ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Β. Μαγγίνα από το υπουργείο Εργασίας είπε ότι η αλλαγή προσώπων δεν πρέπει να καλλιεργεί αυταπάτες για την ουσία των προωθούμενων αντιασφαλιστικών αλλαγών. Αυτές, είπε, θα συνεχιστούν, γιατί τις ζητάει το μεγάλο κεφάλαιο και γι' αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι με νέα ορμή να αντιπαλέψουν τα μέτρα που έρχονται και να απαιτήσουν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που θέσπισαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η αύξηση, συνέχισε, του ΑΕΠ κατά 7% όπως διαφημίζει η κυβέρνηση δε σημαίνει τίποτα για τα λαϊκά στρώματα, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι οι αυξήσεις που δίνονται στους μισθούς είναι κάτω και από αυτόν τον επίσημο πληθωρισμό. Στη χώρα μας, είπε, παράγεται πλούτος από τους εργαζόμενους αλλά αυτός καταλήγει στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και των μεγάλων εταιρειών, οι οποίες εμφανίζουν προκλητική αύξηση των κερδών τους.

Ο Αχ. Κανταρτζής κατήγγειλε ότι για να προωθηθεί η αντιλαϊκή πολιτική που και η σημερινή κυβέρνηση προωθεί αναπτύσσονται διάφοροι κατασταλτικοί μηχανισμοί, με στόχο να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Πρόσφατο παράδειγμα, είπε, η κυβερνητική τροπολογία για τις κάμερες με την οποία επιτρέπεται πλέον η ασύδοτη παρακολούθηση των λαϊκών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ