Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συρανό» - ποιητής του έρωτα

Ενα από τα πιο δημοφιλή έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εδμόνδου Ροστάν, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο «Βασιλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία Εύης Γαβριηλίδη.

Ο Εδμόνδος Ροστάν έγραψε τον «Συρανό ντε Μπερζεράκ» το 1897, αντλώντας στοιχεία από τη ζωή του ομώνυμου ξιφομάχου και ποιητή που έζησε τον 17ο αιώνα. Το έργο θεωρείται διαχρονικό, χάρη στο κεντρικό πρόσωπο του Συρανό, που εκφράζει τη μοναχική πορεία κάθε ιδιαίτερης προσωπικότητας. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «ο Συρανό, δύσμορφος και ονειροπαρμένος, αλλά με επίγνωση της τραγικής θέσης του, αναδεικνύεται σε ήρωα που αυτοθυσιάζεται στο όνομα της αυθεντικότητας και της ανθρωπιάς».

Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Κώστας Σαντάς. Παίζουν επίσης: Κορίνα Βασιλοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Αλέξανδρος Μούκανος, Φούλης Μπουντούρογλου, Χρίστος Στυλιανού. Μετάφραση Στρατής Πασχάλης, σκηνικά - κοστούμια Αγνή Ντούτση, μουσική Δημήτρης Μαραμής. Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Ανδρονίκη Δονουκάρα (βιολί), Ελευθερία Παπάζογλου - Χαλικιά (φλάουτο), Παναγιώτης Ξανθόπουλος (κιθάρα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ