Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρώσικα αστέρια στο «Παλλάς»

Τέσσερις μοναδικές βραδιές με μεγάλα αστέρια του ρώσικου χορού έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Αθήνας (15-18/1) στο «Παλλάς».

Αρχή, από τον χορογράφο Μάριους Πετιπά με το χορό των τυμπάνων στην «Μπαγιαντέρα» και τον «Δον Κιχώτη». Ακολουθεί το ντουέτο «Αρτεμις και Ακταίων» της περίφημης Α. Βαγκάνοβα στην «Εσμεράλντα» (Παναγία των Παρισίων) του Πούνι. Σημαντική στιγμή το pas de deux στο περίφημο έργο «Η κόρη του Φαραώ» σε μουσική Πούνι. Ο Φαρούκ Ρουζιμάτοφ και η παρτενέρ του χορεύουν στο «Μπαχτί» του Μορίς Μπεζάρ. Ο Ρουζιμάτοφ θα ερμηνεύσει (15,16/1) και το περίφημο «Αντατζέτο» του Μάλερ.

Ακολουθεί, μια σκηνή της «Κάρμεν» του Μπιζέ (χορογραφία του Κουβανού Αλμπέρτο Αλόνσο), το πασίγνωστο «Μπολερό» του Ραβέλ, σε χορογραφία Γιούρι Ούους, το pas de deux στην «Ντάμα Πίκα», σε μουσική Π. Ι. Τσαϊκόφσκι. Ακολουθεί ο Δημήτρης Αράπης με «Αφιέρωμα στην Ουλάνοβα», σε χορογραφία Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Το νεοκλασικό ρεπερτόριο περιλαμβάνει, ακόμη, το αντάτζιο του «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ και τη «Σταχτοπούτα» σε μουσική Προκόφιεφ και χορογραφία Ποσόροφ. Ακολουθούν: ο «Γερανός» (σόλο από το μπαλέτο «Ονειρα της Ιαπωνίας») και το «Τελευταίο τανγκό» του Πιατσόλα. Οι βραδιές κλείνουν με την «Ερυθρά Ζιζέλ» (χορογραφία Μπορίς Εϊφμαν). Γκεστ σταρ στις 17 και 18/1 η Σβετλάνα Ζαχάροβα στα μπαλέτα «Αποκάλυψη» και «Κύκνος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ