Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Δ. Σολωμός εμπνέει

Εργο του Γ. Αδαμάκη
Εργο του Γ. Αδαμάκη
Η εικαστική δημιουργία συναντά την εκδοτική δραστηριότητα στο Μεσολόγγι, στην έκθεση - έκδοση με τίτλο «Ανοιχτά πάντα και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου... - Σκιαγραφώντας τον Διονύσιο Σολωμό», που διοργανώνουν η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι και οι εκδόσεις «Μικρή Αρκτος», με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από το θάνατο του Διονυσίου Σολωμού. Στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής (από 15/12) συμμετέχουν 65 Ελληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του κορυφαίου ποιητή. Παράλληλα, στο βιβλίο - λεύκωμα που κυκλοφορεί, εκτός από την αναλυτική παρουσίαση των έργων της έκθεσης, περιλαμβάνονται: Το πρωτότυπο κείμενο του Νικολάου Μάντζαρου (στην ιταλική γλώσσα) το οποίο σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Δ. Σολωμού, καθώς και τρεις ανέκδοτες προσωπικές επιστολές του ποιητή, που φωτίζουν πτυχές της ιδιωτικής του ζωής.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιρις Κρητικού, ενώ στην έκδοση, την ελληνική μετάφραση και την επιμέλεια των κειμένων, καθώς και σχετικό επίμετρο υπογράφει ο Βασίλης Ρούβαλης. Μετά το Μεσολόγγι, η έκθεση θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και το Βόλο σε συνεργασία με το Μουσείο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Τελικός προορισμός θα είναι η Αθήνα και η Βενετία.

Από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σημειώνουμε τους: Αγγελή Ηώ, Αγγελίδου Δάφνη, Αδαμάκης Γιάννης, Αντωνόπουλος Αγγελος, Βαρλάμος Γιώργης, Βερούκας Αλέξης, Γεωργιάδης Ανδρέας, Γεωργιάδης Σάββας, Γκολέμας Μίλτος, Γκόνου Ειρήνη, Γουρζής Γιάννης, Δασκαλάκης Στέφανος, Ιωάννου Σταύρος, Κανά Ειρήνη, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντογιαννοπούλου Λήδα, Κτιστοπούλου Μαρία, Κυραρίνης Αλέκος, Μακρή Κλειώ, Μακρής Θανάσης, Μαρούδα Καλλιρρόη, Μπελντέκος Παναγιώτης, Μπότσογλου Χρόνης, Παντελιάς Μίλτος, Παπακώστας Αχιλλέας, Παπατριανταφυλλόπουλος Κωνσταντίνος, Στάβερης Αντώνης, Τέτσης Παναγιώτης, Τζανουλίνος Πραξιτέλης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ