Τρίτη 1 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 2008 χρονιά ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή εξουσία
  • Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής αποτελεί ένα βήμα που πρέπει να διευρυνθεί. Η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ, που σφραγίστηκε από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, είναι στοιχεία που περιέχουν δυναμική. Δυσκολεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ανησυχούν την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα να αποδυναμώσουν αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα που προσφέρονται ως ζεύγη να συμβάλλουν σε κυβερνητικά σχήματα και συμμαχίες που προστατεύουν την αντιλαϊκή διακυβέρνηση. Να απορρίψουν τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματά τους. Το σύγχρονο ταυτίζεται με το δίκιο των εργαζομένων, με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Το 2008 το ΚΚΕ συμπληρώνει 90 χρόνια δράσης για το δίκιο του λαού και την κοινωνική πρόοδο. Οπλισμένο με την εμπειρία και τα διδάγματα σκληρών ταξικών αναμετρήσεων απευθύνεται με επιστημονική γνώση στην εργατική τάξη και στις υπόλοιπες λαϊκές δυνάμεις: Μπορούμε με την κοινωνική μας συμμαχία να γίνουμε δύναμη ανατροπής και εξουσίας για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην κοινωνία.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ