Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ (FIR)
Συνεδρίασε η Εκτελεστική της Επιτροπή

Την Τρίτη 8.1.08 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών) και εξέτασε τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση μνήμης η οποία θα γίνει στο χιτλερικό στρατόπεδο αιχμαλώτων του Μπούχεβαλτ. Εκεί θα συναντηθούν εκατοντάδες και χιλιάδες νέοι από όλη την Ευρώπη με βετεράνους του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που επέζησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο πρόεδρος και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Χρήστος Τσιντζιλώνης και Γρηγόρης Τουγλίδης, αντίστοιχα.

Με πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε - και θα δοθεί στη δημοσιότητα - ψήφισμα καταδίκης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προωθούν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, γεγονός που εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και την επαναχάραξη συνόρων. Επίσης, καταγγέλλεται η ΕΕ για την απόφασή της να γιορτάζει την 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ως ...μέρα της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ