Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Σήμερα η κινητοποίηση με αφορμή το θάνατο 14χρονης

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Εορδαίας του ΚΚΕ

Να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και να μην υποκύψουν στις «σειρήνες» τοπικών παραγόντων, που υποσκάπτουν τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, καλεί η Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας του ΚΚΕ τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Πτολεμαΐδας με ανακοίνωσή της. Τους καλεί να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Πτολεμαΐδας, που συνδιοργανώνει πλήθος τοπικών φορέων, με αφορμή το θάνατο 14χρονης από ναρκωτικά και να δώσουν συνέχεια στον αγώνα.

Η ΑΕ Εορδαίας, στην ανακοίνωση - κάλεσμα, καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προκλητική τη στάση του δημάρχου Πτολεμαΐδας, Γρ. Τσουμάρη (ΝΔ) και του νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή (ΝΔ), που με συγκεκριμένες ενέργειες προσπάθησαν να υπονομεύσουν το σημερινό συλλαλητήριο. Ακόμα, καταγγέλλει ότι «ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας κάλεσε τριμελή (3 μέλη από κάθε 15μελές μαθητικό συμβούλιο) σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, για να τους πει ότι οι κινητοποιήσεις δήθεν αμαυρώνουν την πόλη και πως χρησιμοποιούνται με σκοπιμότητα από τα πολιτικά κόμματα. Και ότι ο νομάρχης Κοζάνης αρνήθηκε να πάρει απόφαση για να κλείσουν τα σχολεία σήμερα, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι στο συλλαλητήριο, όταν του ζητήθηκε από μαζικό φορέα».

Η ΑΕ Εορδαίας υπογραμμίζει στην ανακοίνωση τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που όλα αυτά τα χρόνια δεν πήραν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης του προβλήματος των ναρκωτικών. Και τονίζει την πολιτική ευθύνη του ΣΥΝ για τη μεγέθυνση του προβλήματος με την προπαγάνδα του περί «αποποινικοποίησης της χρήσης των μαλακών ναρκωτικών». Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για ζωή, χωρίς ναρκωτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ