Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση κατά των χρυσωρυχείων

Επιτακτική η ανάγκη για μαζική καταδίκη της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενθαρρύνει την εταιρεία εκμετάλλευσης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία χρυσωρυχείων στην περιοχή τους, πραγματοποιούν οι κάτοικοι του Εβρου αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Αγώνα και που γίνεται μετά την εκφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης των χρυσωρυχείων μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι συγκεντρωμένοι θα απαιτήσουν την άμεση και οριστική απομάκρυνση των χρυσωρυχείων από την περιοχή με πολιτική απόφαση και την ακύρωση κάθε σύμβασης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και χρυσωρυχείων.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ τονίζεται:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού κάνουν ολοένα πιο επιτακτική την ανάγκη για μαζική καταδίκη της πολιτικής που ενθαρρύνει την εταιρεία εκμετάλλευσης. Μιας πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ με την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, όπως και αυτής του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Μιας πολιτικής που επί της ουσίας δεν αντιστρατεύεται και δεν καταδικάζει από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων κανένα κόμμα παρά μόνον το ΚΚΕ.

Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάει η στάση των τοπικών ηγεσιών και των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ολοι είμαστε μάρτυρες της "κοροϊδίας" αυτών των παραγόντων, δηλαδή να στηρίζουν στη Βουλή την κυβερνητική πολιτική και σε τοπικό επίπεδο να υποκρίνονται τους λαϊκούς αγωνιστές.

Το ίδιο θέατρο βλέπουμε να παίζουν σήμερα από τη ΝΔ, όπως και στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ.

Ομως, ούτε οι υπόλοιποι οπαδοί του "ευρωμονόδρομου" δεν απαλλάσσονται των ευθυνών. Αφού καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί στα πλαίσια της ΕΕ να δοθούν ριζικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, να μπει φραγμός στα σχέδια της εταιρείας εξόρυξης του χρυσού.

Εμείς καλούμε τον κόσμο στο συλλαλητήριο και να είναι απαρχή ενός αγώνα πιο πολιτικοποιημένου, κατά των πολιτικών της ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά της πολιτικής του "ευρωμονόδρομου", κατά του μεγάλου κεφαλαίου.

Απαιτείται ο μαζικός απεγκλωβισμός από το δικομματισμό, η απόρριψη του διπολικού "μακιγιάζ" της αντιλαϊκής πολιτικής, με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ. Δηλαδή, να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί μόνο τότε στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας ο ορυκτός πλούτος μπορεί να καταστεί λαϊκή περιουσία και να τον αξιοποιεί ο λαός σύμφωνα με τα συμφέροντά του, έχοντας προτεραιότητα τη ζωή και το περιβάλλον του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ