Τρίτη 15 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος με αφορμή την αύξηση της τιμής τους στο Ρίο - Αντίρριο από τον ιδιωτικό όμιλο

Το ποσό των 11,2 ευρώ πρέπει να πληρώνουν πλέον οι οδηγοί ΙΧ που διέρχονται τη γέφυρα

ICON

Το ποσό των 11,2 ευρώ πρέπει να πληρώνουν πλέον οι οδηγοί ΙΧ που διέρχονται τη γέφυρα
Την κατάργηση όλων των διοδίων, ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, με αφορμή την αύξηση των διοδίων στο Ρίο - Αντίρριο, από τον ιδιωτικό όμιλο «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ».

Η «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ» - επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - ανακοίνωσε τη νέα τιμολογιακή πολιτική με την οποία τα διόδια αυξάνονται στα επιβατικά ΙΧ. Η νέα αύξηση αποτελεί πρόκληση, όταν τα κέρδη της εταιρείας αυξάνονται συνεχώς σ' ένα έργο που ουσιαστικά έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα λεφτά του ελληνικού λαού. Η νέα αύξηση που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας γίνεται ακόμα πιο προκλητική όταν ήδη ετοιμάζονται νέα διόδια για την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πάτρας, την οποία έχει αναλάβει ανάδοχος εταιρεία όπου συμμετέχει η «ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι από τις 7 Γενάρη 2008 στο Ρίο - Αντίρριο:

  • Η απλή διέλευση για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα στοιχίζει πλέον 11,20 ευρώ, από 10,90 που στοίχιζε.
  • Η κάθε διέλευση με μοτοσικλέτα στοιχίζει 1,80 ευρώ, έναντι 1,70 ευρώ.
  • Για τα φορτηγά οι νέες τιμές κυμαίνονται από 17,30 ευρώ έως 38 ευρώ, ανάλογα με τους άξονες που διαθέτουν, έναντι 16,80 έως 37.
  • Για τα λεωφορεία οι νέες τιμές κυμαίνονται από 26,20 ευρώ έως 56,50 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό θέσεων που διαθέτουν, έναντι 25,50 έως 55 ευρώ.

«Την ευθύνη - τονίζει ο Ν. Καραθανασόπουλος - την έχει η κυβέρνηση αφού, όπως και προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική τους και την εφαρμογή αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης που έχουν υπογράψει με τη "ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ", ουσιαστικά καλύπτουν το νέο χαράτσι σε βάρος της λαϊκής οικογένειας».

Τέλος ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:

  • Για την κατάργηση όλων των διοδίων;
  • Για να γίνονται έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον που να εξυπηρετούν τις δημόσιες, μαζικές μεταφορές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ