Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μάχες σε Νασιρίγια και Βασόρα

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μάχες σε Βασόρα και Νασιρίγια μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και μελών της σιιτικής αίρεσης «Στρατιώτες του Παραδείσου» δημιουργούν ένα πραγματικό λουτρό αίματος, με δεκάδες νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών ενόσω ακόμη συνεχίζουν να εισρέουν χιλιάδες Σιίτες για τη γιορτή της Ασούρα.

Συγκεκριμένα, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ της ιρακινής αστυνομίας και ενόπλων της αίρεσης, ενώ στη Βασόρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της τοπικής αστυνομίας, «δεκάδες» μέλη της σιιτικής αίρεσης, και ανάμεσα τους ένας εκ των ηγετών της, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας.

Ενόσω λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται προς ανακούφιση των κατοχικών δυνάμεων, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι το 2008 θα είναι μία «καλή χρονιά» για την ιρακινή οικονομία, φαντάζουν το λιγότερο παράδοξες... Παράλληλα με αυτές τις οικονομικές προβλέψεις άμεσης στήριξης της κατοχής, έρχονται να προστεθούν και τα «αισιόδοξα» σχόλια του απεσταλμένου του ΟΗΕ στο Ιράκ, που χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το διάλογο που διεξάγεται ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ