Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στο πλευρό του Μουσάραφ η CIA

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τη θέση ότι η ηγέτιδα του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ) Μπεναζίρ Μπούτο δολοφονήθηκε από τον Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ και στο θάνατό της εμπλέκεται η «Αλ Κάιντα» εξέφρασε χτες ο αρχηγός της CIA, Μάικλ Χέιντεν, υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή της κυβέρνησης Μουσάραφ. Κίνηση που επιβεβαιώνει την πλήρη στήριξη του καθεστώτος από τις ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, που, ενόψει εκλογών, προσπαθούν να περάσουν φιλοκυβερνητική γραμμή και να δικαιολογήσουν τα μέτρα και τις δολοφονίες στην περιοχή των φυλών, για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Ο Π. Μουσάραφ την Κυριακή ξεκινά περιοδεία στην Ευρώπη, με προγραμματισμένους σταθμούς το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Βρετανία και το Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους της ΕΕ, το Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, το Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Κοντολίζα Ράις, τον Αφγανό ομόλογό του, Χαμίντ Καρζάι, και τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μάλικι.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί η κλιμάκωση της έντασης, καθώς χτες ο στρατός δήλωσε ότι σκότωσε 90 «ισλαμιστές μαχητές» στο Νότιο Ουαζιριστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ