Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Νέος κύκλος καταθέσεων

Χτες ήταν η σειρά του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Δημήτρη Καμπουράκη να περάσει την πόρτα του ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου που διερευνά τη βρόμικη υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο δημοσιογράφος κλήθηκε μετά τον προχτεσινό ισχυρισμό του Θέμου Αναστασιάδη ότι κάποιοι στον τηλεοπτικό σταθμό είχαν δει το επίμαχο dvd. Ισχυρισμός που στηρίχτηκε σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso».

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο Καμπουράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επανέλαβε στον ανακριτή τον ισχυρισμό του σταθμού, πως ουδέποτε στο MEGA υπήρξε dvd και ουδέποτε είδαν τέτοιο υλικό. Οπως είπε, το επίμαχο δημοσίευμα στηρίζεται σε μια συζήτηση «χαβαλέ και πλάκας» και προκάλεσε το δημοσιογράφο της εφημερίδας Στέφανο Χίο να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα έγραψε, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για το δημοσίευμα αυτό.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής (ενώ περιμένει την κατάθεση του ίδιου του Χρήστου Ζαχόπουλου), μελετά τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συλλέξει προκειμένου να καλέσει νέους μάρτυρες. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι και οι κλήσεις που έχουν γίνει τόσο από το τηλέφωνο του Ζαχόπουλου, όσο και από αυτό της 35χρονης ήδη προφυλακισμένης για εκβίαση πρώην ερωμένης του.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον ανακριτή ο δικηγόρος - εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο οποίος συνόδευε την 35χρονη στις επαφές της με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κατάθεση που αναμένεται με ενδιαφέρον αφού ο συγκεκριμένος μάρτυρας μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την κατάθεση του Αναστασιάδη.

Σήμερα καταθέτει στην εισαγγελέα που έχει αναλάβει να ερευνήσει τις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου για τη μεσολάβηση κυβερνητικού βουλευτή εκ μέρους του γγ της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να επικαλεστεί και πάλι το δημοσιογραφικό απόρρητο και να μην πει το όνομα του βουλευτή.

Να σημειωθεί ότι με χτεσινή της γραπτή δήλωση η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού Ερση Φιλιπποπούλου, που βρέθηκε εκτός υπουργείου μετά την άρνησή της να συνηγορήσει στην πληρωμή συμβάσεων, επί θητείας Ζαχόπουλου, που είχε κρίνει η ίδια ως μη σύννομες, χαρακτηρίζει «λάσπη» πληροφορίες που τη θέλουν να προχωρά στις καταγγελίες σε βάρος του Ζαχόπουλου από προσωπική πικρία και ζητεί την πλήρη δημοσιοποίηση των συμβάσεων και των ενστάσεων που η ίδια είχε διατυπώσει.

Αιτία για την ανακοίνωση της Ερσης Φιλιπποπούλου, που έχει καταθέσει σχετικά και στον εισαγγελέα, αποτέλεσαν δημοσιεύματα εφημερίδων για εκ μέρους της απευθείας αναθέσεις, που θεωρεί ως προσπάθεια συμψηφισμού στις δικές της καταγγελίες. «Η Δικαιοσύνη θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ