Τετάρτη 23 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση του Δ. Χριστόφια

Μεγαλειώδης ήταν η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Προέδρου και ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, το βράδυ της Δευτέρας, στη Λευκωσία, στο στάδιο «Ελευθερία» με τη συμμετοχή και δέκα κορυφαίων καλλιτεχνών, που δήλωσαν τη στήριξή τους στο Κόμμα και τον υποψήφιό του. Πάνω από 8.000 νεολαίοι και οπαδοί έδωσαν το δυναμικό «παρόν» στη συγκέντρωση και με παλμό διατράνωσαν το μήνυμα των εκλογών, με σύνθημα: «Λύση, δίκαιη κοινωνία, ψηφίζουμε Χριστόφια για την προεδρία»!

Στην ομιλία του ο Δ. Χριστόφιας είπε: «Με σιγουριά για τη νίκη και με πυξίδα τον πολιτισμό, απόψε καταθέτουμε εδώ την ανθρωπιά μας, γιγαντωμένη, μέσα από τους πολύχρονους αγώνες μας, σε κάθε στίβο της κυπριακής κοινωνίας», σημειώνοντας ότι «εμείς κάναμε τον πολιτισμό όπλο ενότητας και αγώνα ολόκληρου του λαού μας».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε το χρέος της συνέχισης του αγώνα «για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και πρώτιστα για μια δίκαιη, λειτουργική και άρα βιώσιμη λύση στον ίδιο τον τόπο μας στη βάση της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας. Αυτή είναι και η δική μου η δέσμευση», σημειώνοντας τον ορατό κίνδυνο της διχοτόμησης που επιτάσσει «την ανάληψη ουσιαστικών και καλά σχεδιασμένων πρωτοβουλιών, με στόχο την κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και εμείς δηλώνουμε παρών». Αναφερόμενος σε όσους δε συνειδητοποιούν ότι η Κύπρος βρίσκεται στη χειρότερη θέση από ποτέ, ο Δ. Χριστόφιας αναρωτήθηκε: «Δεν τους λένε τίποτα οι ίσες αποστάσεις μεταξύ του θύτη και του θύματος που τηρεί το Συμβούλιο Ασφαλείας; Δεν τους λένε τίποτα οι αναφορές του τελευταίου ψηφίσματος του Διεθνούς Οργανισμού που καλεί και τις δύο πλευρές εξίσου να αποδείξουν έμπρακτα τη θέλησή τους για λύση; Δεν τους ανησυχούν οι κινήσεις της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, οι οποίες δυστυχώς αρχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μερίδα του διεθνούς παράγοντα;».

Καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, επανέλαβε ότι το Κόμμα κρίνεται από τις πράξεις του και επισήμανε: «δεσμευόμασταν και δεσμευόμαστε από το όραμα που έχουμε για το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας στο σύνολό του. Εμείς δεν κάνουμε προεκλογικές εξαγγελίες τη στιγμή που δεν έχουμε υλοποιήσει προηγούμενες δεσμεύσεις. Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μία δίκαιη λύση και μία δίκαιη κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ