Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τετραπλάσιοι οι φόνοι από τους νεοναζί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Σχεδόν τετραπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι δολοφονήθηκαν ειδεχθώς από νεοναζιστές και ακροδεξιές ομάδες από ό,τι τα επίσημα κρατικά στοιχεία έχουν ανακοινώσει.

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν δύο εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας η «Τάγκεσπιγκελ του Βερολίνου» και «Φρανκφούρτερ Ρουντσάου», εφημερίδες που πραγματοποίησαν ανεξάρτητα κοινή έρευνα και αναφέρουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία, δηλαδή μετά την ενοποίηση της Γερμανίας έχουν χάσει τη ζωή τους 93 άνθρωποι από επιθέσεις νεοναζιστών και δημοσιεύουν μάλιστα τρισέλιδο χρονολογικό πίνακα με τα ονόματα των θυμάτων, 32 από τα οποία ήτανε αλλοδαποί και 15 άστεγοι.

Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση έχει καταγράψει επισήμως 26 νεοναζιστικές δολοφονίες από το 1990 και ερωτηθείς σχετικά με τη μεγάλη αριθμητική διαφορά στα στοιχεία των δύο πηγών, ο υπουργός Εσωτερικών Οτο Σίλι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «ελλείψεις» στον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο του καταγράφει τα εγκλήματα των ακροδεξιών. χωρίς, ωστόσο, να υιοθετεί τα δημοσιεύματα, αν δηλαδή «είναι ορθά ή όχι». Πάντως, ο Σίλι πρόσθεσε ότι έχει συσταθεί μία ομάδα εργασίας για να επεξεργαστεί ένα νέο τρόπο καταγραφής των συμβάντων αυτών με βάση νέα κριτήρια και ότι το αποτέλεσμα της μελέτης θα υποβληθεί το Νοέμβρη. Τέλος, ανακοίνωσε ότι τέθηκε εκτός νόμου μία νεοναζιστική ομάδα με 300 μέλη που επονομάζεται «Αίμα και Τιμή» και η νεολαιίστικη πτέρυγά της, η «Λευκή Νεολαία» για διάδοση του ναζισμού, μέσω της μουσικής, των περιοδικών της, αλλά και των ιστοσελίδων της στο «Ιντερνετ», στο πλαίσιο της εκστρατείας της γερμανικής κυβέρνησης κατά της δράσης ανάλογων ακροδεξιών ομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ