Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πετρέους: αποστολή δεν εξετελέσθη... ακόμη

ΜΟΣΟΥΛΗ.--

«Χρειάζομαι ακόμη 6 μήνες για να καθορίσω εάν όντως έχουμε φτάσει σε σημείο καμπής» όσον αφορά την πρόοδο ασφάλειας στο Ιράκ, δήλωσε ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Δήλωση με πολλούς αποδέκτες που διαψεύδει τις γεμάτες αυτοπεποίθηση δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και των Ρεπουμπλικανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος περί «επιτυχίας της νέας στρατηγικής»...

Και για του λόγου το αληθές, έκρηξη βόμβας σημειώθηκε χτες σε κτίριο κατοικιών στη Μοσούλη του Βόρειου Ιράκ και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Σε διαφορετικό επεισόδιο, επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά αστυνομικού σταθμού στο Κιρκούκ, στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη 11.

Στο πολιτικό πεδίο, ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αποδέχτηκε επίσημη πρόσκληση του Ιρακινού ομολόγου του Τζαλάλ Ταλαμπανί να επισκεφθεί τη Βαγδάτη. Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Τέλος, προσωρινές αλλαγές στη σημαία του Ιράκ ενέκρινε την Τρίτη, με ψήφους 110 υπέρ και 50 κατά, το Κοινοβούλιο της χώρας. Από το εθνικό σύμβολο αφαιρούνται τρία αστέρια που συμβόλιζαν την ιδεολογία του κόμματος Μπάαθ - ενότητα, ελευθερία και σοσιαλισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ