Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
Τον βάρβαρο αποκλεισμό που η κυβέρνηση του Ισραήλ επιχειρεί να επιβάλει στο λαό της Παλαιστίνης, κατήγγειλαν χτες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, στην Αθήνα.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ θυροκόλλησαν το υπόμνημα της Εκτελεστικής Γραμματείας στην κεντρική είσοδο της ισραηλινής πρεσβείας, καθώς για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποί της δε δέχτηκαν να το παραλάβουν. Σημειώνεται δε ότι την πρεσβεία από νωρίς το πρωί «περιφρουρούσαν» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το ΠΑΜΕ και μέσα από το υπόμνημά του δηλώνει ότι οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας, όλος ο λαός απαιτεί:

  • Να αποσυρθούν αμέσως οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής που χτίζει το Ισραήλ.
  • Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στους Παλαιστίνιους αγωνιστές.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι Παλαιστίνιοι μαχητές που βρίσκονται κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές».

Ο Γιώργος Ποντικός, στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε σχετικά: «Βασικό καθήκον των ταξικών δυνάμεων είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη και η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και είμαστε δίπλα του. Καταγγέλλουμε τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που σχεδιάζουν μια νέα Μέση Ανατολή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών».

Ο Μοχάμεντ Ικνέμπι, πρόεδρος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι ταξικές δυνάμεις «δε μας υποστηρίζουν απλά, αλλά συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ