Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων

Θ. Μικρούτσικος - Β. Παπακωνσταντίνου
Θ. Μικρούτσικος - Β. Παπακωνσταντίνου
Οι πολύμορφες εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αναμφίβολα δίνουν το πολιτιστικό στίγμα της βδομάδας. Μεγάλες συναυλίες, αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα κ.ά. συνθέτουν το τετραήμερο-πολιτιστική ανάσα, που διοργανώνεται στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια), από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, το πρόγραμμα του οποίου δημοσιεύεται σε άλλες σελίδες. Από τις άλλες εκδηλώσεις των ημερών σημειώνουμε:

Κυριακή (17/9)
  • Αντιπροσωπευτικές δημιουργίες των τελευταίων τεσσάρων χρόνων παρουσιάζει αύριο και έως τις 14/10 ο Ξενής Σαχίνης, στον 6ο όροφο του πολιτιστικού συγκροτήματος «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία). Πρόκειται για μία σειρά έργων στα οποία συνδυάζεται η ζωγραφική με τη χαρακτική, η δομοσύστατη με τη μορφοπλαστική δυνατότητα, η κατασκευαστική αντίληψη με την οπτική σύνταξη των προϋποθέσεων της εικονοποιίας. Γενικός τίτλος της έκθεσης «Φυλάκια μνήμης».
  • Ο θίασος «Αιχμή» παρουσιάζει τον «Κατζούρμπο» του Χορτάτζη, σήμερα, στο Κηποθέατρο Νίκαιας.
Δευτέρα (18/9)
  • Στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100), στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ραδιοενέργεια 2000», σήμερα θα δώσει συναυλία η Αλκηστις Πρωτοψάλτη.
  • Το «Θέατρο τση Ζάκυθος» παρουσιάζει σήμερα το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Τρίτη (19/9)
  • Ο «Ερωτόκριτος» του Γιάννη Μαρκόπουλου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο, σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη και σε σκηνοθεσία - σκηνικά Νίκου Κούνδουρου. Το λυρικό μέρος ερμηνεύουν οι Μ. Φραγκούλης, Τζ. Δριβάλα, Σπ. Σακκάς, Σ. Μιχαηλίδη, Β. Λέκκας, Χ. Γαργανουράκης, Β. Λαβίνα κ.ά., ενώ το θεατρικό οι Χρ. Τσάγκας, Κ. Αποστολάκης, Αγ. Μανουρά κ.ά. Συμμετέχουν: Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία «Φονς Μουζικάλις», λυράρηδες και ανδρικός - γυναικείος Χορός.
Τετάρτη (20/9)
  • «Ερωτόκριτος» από τον Γ. Μαρκόπουλο, στο Ηρώδειο
    «Ερωτόκριτος» από τον Γ. Μαρκόπουλο, στο Ηρώδειο
    Στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, στο Ελληνικό, θα δώσουν συναυλία, σήμερα (8.30 μ.μ.) ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, δύο καλλιτέχνες που αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της ζωντανής μουσικής ιστορίας του τόπου μας.
  • Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», σήμερα το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Πέμπτη (21/9)
  • Τα καλύτερα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου θ' ακουστούν στη σημερινή συναυλία του στην «Τεχνόπολη», με ερμηνευτές τους Χρ. Θηβαίο, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Φραγκούλη. Συμμετέχουν ο Γ. Νταλάρας, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας και ο Μ. Αχαλινωτόπουλος.
Παρασκευή (22/9)
  • Τραγούδια της θάλασσας παρουσιάζει το Λύκειο Ελληνίδων, σήμερα στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Λ. Δρανδάκη και μουσική επιμέλεια Γ. Παπαδάκη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κ. Σαμαρά, Τ. Χάνος, Ζ. Καρούνης. Τραγουδούν: Κ. Κουλλιά, Σ. Παπάζογλου, Δ. Κοντογιάννης, Γ. Ξηντάρης.
  • Στην πλατεία Κλαυθμώνος, σήμερα (6-11.30 μ.μ.), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητα», θα δώσουν συναυλίες οι: «Mode Plagal», Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Σάββατο (23/9)
  • «Λαμπηδόνα» από τις «Μορφές Εκφρασης»
    «Λαμπηδόνα» από τις «Μορφές Εκφρασης»
    Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ρωμαϊκή και Πρωτοβυζαντινή Κρήτη» ξεκινά σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο (Ανδρόγεω 2) του Ηρακλείου Κρήτης. Διοργανώνεται από την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και συμμετέχουν 105 Ελληνες και ξένοι ομιλητές. Εως τις 30/9, θα παρουσιαστούν σημαντικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής, αλλά και των τοπικών Εφορειών Αρχαιοτήτων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, των ιδρυμάτων και των άλλων ξένων Αρχαιολογικών Σχολών που εργάζονται στο νησί.
  • Σήμερα, στο Ηρώδειο, ο θίασος «Μορφές Εκφρασης» θα παρουσιάσει τη «Λαμπηδόνα», σε σκηνοθεσία Θ. Κινδύνη και επιμέλεια κειμένου Μ. Τσιγκούνη.
  • «Η ωραία Μπαλωματού» του Λόρκα παρουσιάζεται σήμερα στο Βεάκειο, σε σκηνοθεσία Χρ. Τσάγκα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ