Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καμιά εμπλοκή ιδιωτών στην εκπαίδευση!

Διαμαρτυρία συλλόγου εκπαιδευτικών, για ημερίδα με εισηγήσεις εκδοτών και συμμετοχή της μορφωτικής ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας

Την αντίθεσή του στην κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκφράζει ο Ε' Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία ως εισηγητές είχε, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους ιδιωτικών εκδοτικών οίκων. Καταγγέλλει, επίσης, την προκλητική συμμετοχή στην ημερίδα της μορφωτικής ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε' Συλλόγου εξέδωσε ψήφισμα, που υπερψήφισε η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, με το οποίο:

«Διαμαρτύρεται και αντιτίθεται σε κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι ιδιωτικοί εκδοτικοί οίκοι - έμποροι της Παιδείας δεν έχουν θέση στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.

Καταγγέλλει την προκλητική συμμετοχή (με εισήγηση και διανομή "εκπαιδευτικού υλικού") στην παραπάνω επιμορφωτική ημερίδα της εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας ως προσβολή στα δημοκρατικά, φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Οι εκπρόσωποι της "νέας τάξης" πρέπει να μείνουν μακριά από τον ευαίσθητο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης.

Καλεί τους αρμόδιους φορείς της διοίκησης της εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους να μην επαναλάβουν τέτοιου είδους επιμορφωτικές ημερίδες που υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα της ελληνικής εκπαίδευσης και την εκφυλίζουν σε νέου τύπου μορφωτική αποικιοκρατία». Το ψήφισμα καταψήφισε η ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ