Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση

Σε 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας προχωρούν οι πανεπιστημιακοί. Οι πανεπιστημιακοί, όπως αναφέρεται στην απόφαση - κάλεσμα της Διοικούσας Επιτροπής της ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), διεκδικούν την ικανοποίηση όλων των οικονομικών τους αιτημάτων για αύξηση της χρηματοδότησης της ανώτατης εκπαίδευσης από δημόσιους πόρους, αξιοπρεπείς μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις με αιχμή τους συμβασιούχους διδάσκοντες, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη φοιτητική μέριμνα και την υλικοτεχνική υποδομή.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει οι σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού: Σχολής Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αθήνας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Σχολής Κοινωνικών Σπουδών πανεπιστημίου Κρήτης. Ακόμα, οι σύλλογοι ΔΕΠ του Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Για την πανελλαδική απεργία στις 13 Φλεβάρη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής οι σύλλογοι ΔΕΠ πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΑΠΘ, Αιγαίου, Ιωαννίνων, σχολής Θετικών Επιστημών Αθήνας, Φιλοσοφικής Σχολής και Σχολής Κοινωνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ