Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αναζητούνται λύσεις για την οικονομία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε το πακέτο «διάσωσης» της ασθμαίνουσας αμερικανικής οικονομίας που πρότεινε ο Πρόεδρος Μπους αλλά το σκηνικό τροποποιήθηκε σχετικά στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. Σταματά προς το παρόν η διαδικασία εξπρές για το νομοσχέδιο την οποία επιθυμούσε ο Πρόεδρος Μπους.

Η αρμόδια επιτροπή, με την υποστήριξη και Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, τροποποίησε το σχέδιο Μπους αυξάνοντας το συνολικό προβλεπόμενο κόστος του πακέτου από 146 δισ. σε 157 δισ. δολάρια. Εκτός των προτεινόμενων επιστροφών φόρων ύψους 600 έως 1.200 δολαρίων για την πλειονότητα των πολιτών - όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 3.000 δολάρια και προστατευόμενα μέλη - οι συνταξιούχοι και οι βετεράνοι του πολέμου είναι με βάση το τροποποιημένο σχέδιο στις κατηγορίες που θα τύχουν φοροαπαλλαγών.

Τέλος, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) μείωσε εκ νέου, το βασικό δανειστικό επιτόκιό της στο 3%. Προκύπτει λοιπόν μία συνολική μείωση κατά 1,25% του επιτοκίου μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες και το επιτόκιο επανέρχεται πλέον στο χαμηλό επίπεδο του Ιούνη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ