Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
FIR
Τιμή στους αγωνιστές της μάχης του Στάλινγκραντ

«Η νίκη του Στάλινγκραντ είναι και μένει ημέρα μνήμης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Αγωνιστών της Αντίστασης (FIR) - Ενωσης των Αντιφασιστών. Συνδέουμε τις ευχαριστίες μας προς τους αγωνιστές με την υπόσχεση να μεταδώσουμε τις αναμνήσεις μας στις σημερινές γενιές».

Αυτό τονίζει σε εκτεταμένο ανακοινωθέν η FIR, με την ευκαιρία της 65ης επετείου της νίκης, στις 2 Φλεβάρη, του Κόκκινου Στρατού κατά της χιτλεροφασιστικής Βέρμαχτ.

Πάνω από 100.000 στρατιώτες πέρασαν στην αιχμαλωσία, 165.000 άφησαν εκεί τη ζωή τους για τους φασιστικούς πολεμικούς στόχους. Η σοβιετική πλευρά είχε σ' αυτή τη μάχη κοντά ένα εκατομμύριο θύματα ανάμεσα στον αστικό πληθυσμό και τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού, τονίζει η FIR. «Κρατάμε στη μνήμη μας τους νεκρούς και αποτίουμε τιμή σε όλους εκείνους που διακινδύνευσαν τη ζωή τους και την υγεία τους για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τη φασιστική κατοχή και για τη συντριβή του φασιστικού κτήνους... Το Στάλινγκραντ μπορεί ορθά και δίκαια να θεωρηθεί σαν αρχή του τέλους της αρπακτικής και δολοφονικής εκστρατείας της Βέρμαχτ στην Ευρώπη».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ