Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ κάθε 3,5 λεπτά στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι θάνατοι προέρχονται είτε από εργατικό «ατύχημα», είτε από κάποια επαγγελματική ασθένεια

Την ώρα που η κυβέρνηση μεθοδεύει την κατάργηση επί της ουσίας του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), επικαλούμενη προκλητικά τη βελτίωση δήθεν των συνθηκών εργασίας, τα στοιχεία από τους επίσημους οργανισμούς της καπιταλιστικής ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι στα χέρια του κεφαλαίου οι χώροι δουλειάς ήταν και παραμένουν κρεματόρια για την εργατική τάξη. Σύμφωνα με τις πλέον επίσημες στατιστικές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, στην Ευρωπαϊκή Ενωση κάθε 3,5 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος, είτε από εργατικό «ατύχημα», είτε από κάποια επαγγελματική ασθένεια. Κάθε χρόνο καταγράφονται στα κράτη - μέλη πάνω από 150.000 θάνατοι από τις παραπάνω αιτίες, αριθμός που σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενους!

Στα στοιχεία που προκαλούν σοκ συγκαταλέγονται ακόμα οι 300.000 εργαζόμενοι στα κράτη - μέλη της ΕΕ που κάθε χρόνο αποκτούν μόνιμη αναπηρία διαφόρων βαθμών. Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι όχι μόνο να αντιπαλέψουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά να διεκδικήσουν τη διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, νέα επιπλέον μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας καθώς και επέκταση των ΒΑΕ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ